Toyota Genel Müdürlüğü

Toyota Genel Müdürlüğü binası, eski bir lastik deposu yapısının dönüşümü ve yeniden projelendirilmesi ile oluşturulmuştur. Bina, önceden servis ve depo amaçlı kullanılan büyük hangar ve çalışma mekânları olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır; bu bölümler birbirine bağlanarak, aradaki kot farkı rampa ve merdivenlerle çözülmüştür. Bir genel müdürlük binasının prestiji göz önünde bulundurularak cepheler yenilenmiş, gri terracotta ve ahşap malzeme kullanılmıştır.


*KG Mimarlık bünyesinde gerçekleştirilmiştir.

Fotoğrafçı: Gürkan Akay

Proje Yeri
Astoria AVM, İstanbul, Türkiye

Proje Tipi
Ofis

İşveren
Toyotasa

Proje Tarihi
2008

Toplam İnşaat Alanı
6500 m²

Proje Türü
Mimari & İç Mimari Projelendirme

Eski lastik deposu yeniden işlevlendirilerek genel müdürlük binasına dönüştürülmüştür.