×
×
Alt Başlıklar

Şişecam Genel Merkezi

Daha önceki ofisleri oldukça merkezi bir lokasyon olan Levent İş Kulelerinde yer alan Şişecam çalışanları için Tuzla gibi şehrin dışında bir yere taşınıyor olmak büyük bir dezavantajdı. Bu yüzden yeni ofisleri, çalışanların bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve onlara şehir merkezinde olmanın eksikliğini aratmayacak nitelikte olmalıydı. Bu konuda Bakırküre Mimarlık olarak üzerimize düşen sorumluluklar çok fazlaydı.

Sadece bir ofis değil; 'Yaşam Merkezi'!

Tasarımımıza başlamadan önce projeye ilk adımı Şişecam çalışanlarının ihtiyaçlarını detaylı bir şekilde analiz ederek attık. Yaptığımız bu analizlerden yola çıkarak, 9 ay gibi bir sürede Şişecam’ın kurumsal kimliğine uygun, 1500 çalışana ev sahipliği yapan bir ‘Yaşam Kampüsü’ yarattık.

Sosyal bir çalışma ortamı.

Genç ve dinamik Şişecam çalışanları için mutlu bir ofis tasarlamamız gerekiyordu. İşe gelmek için erken saatte evden çıkan ve uzunca bir trafik macerası yaşayan çalışanları sıcak, dinamik, renkli ve eğlenceli bir çalışma ortamı karşılamalıydı. Bu yüzden Şişecam’ın bu ihtiyaçları doğrultusunda tasarımımızın odak noktasına ‘sosyal alanları’ yerleştirdik.

Shell & Core tasarlanan projede bulunan üç blok için, mevcut AVM’den sağlanan alanlarda ortak buluşma noktaları oluşturuldu, gerekli bağlantılar sağlandı. Binada bu anlamda ciddi fonksiyon ve organizasyon değişiklikleri gerçekleştirildi.

4.500 m² büyüklüğündeki sosyal alan genel merkezin kalbi haline getirildi. Kuaföründen, lostrasına, kuru temizlemesine kadar pek çok farklı işlevi içerisinde barındıran, yemekhanesinden müzesine, sosyal alanlarından kütüphanelerine kadar çalışma dışında pek çok işlev kullanıcı ile buluşturuldu. 110 çalışana hizmet verebilecek şekilde 520 m² akademi alanı oluşturuldu. Şişecam eserlerinin sergilendiği 155 m² bir müze alanı tasarlandı. Sosyalleşme ve küçük toplantılar için 525 kişi kapasiteli 1.250 m² yemekhane alanı yaratıldı.

Bünyesinde birçok şirket bulunan Şişecam için sağlıklı ve esnek çalışma ortamına sahip 27.000 m² açık ofis alanında her birimin, her departmanın ortak ihtiyaçları belirlenerek bütün bu bileşenler ortak bir noktada buluşturuldu, ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretildi. 

Gün ışığından faydalanmak adına çalışma istasyonları cephe önlerine yerleştirildi. Ortak çalışma alanları paylaşıma açık ve herkesin ulaşabileceği şekilde, takım çalışmasına uygun yenilikçi bir kimlikle hayat buldu. 

Bina genelinde bütün açık ofis katlarında bulunan çekirdeğin sağ ve sol kanatlarına sosyal alanlar entegre edildi ve bu alanlar tv köşesi, kitchenette, kitaplık ve farklı konseptlerde oyun köşeleriyle desteklenerek, sosyalleşmenin yanında bir iletişim merkezi haline getirildi. 

Farklı toplantı biçimleri ve katılımcı sayılarına göre şekillendirilen toplantı alanları için 2.950 m² alan ayrıldı. Toplantı odalarına eklenen bilgi ekranları ve rezervasyon sistemi sayesinde şirket içi ve şirket dışı toplantıların organizasyonu kolaylaştırıldı. Hangi odada kimlerle ve hangi konuda toplantı yapıldığı bilgisine ulaşmak son derece pratik bir hale geldi.

İnsana ve çevreye karşı saygılı, sürdürülebilirlik anlayışında olan Şişecam için tasarladığımız yeni ofisler, donanımlı bir otomasyon senaryosuna sahip; çevre dostu, yeşil bir mimari anlayışın göstergesi olan LEED Sertifikası ile sürdürebilirliğini kanıtlar niteliğe ulaştı. 

×