×
×
Alt Başlıklar

British American Tobacco Türkiye Genel Müdürlüğü

İstanbul’un en önemli iş merkezlerinden birinde yer alan Orjin Maslak’ın dokuz ve onuncu katlarına taşınma kararı alan BAT ekibi ile öncelikle bir workshop organize edildi. Bu atölye çalışmasının verilerinden yola çıkılarak oluşturulan projede çalışanların talepleri, ihtiyaçları üzerine bir tasarım şeması çıkarıldı, verilen tüm kararlara bu beklentiler işlendi. Hiyerarşi yerine sosyalliğin, durağan bir oturma düzeni yerine hareketin temellendirildiği sosyal bir ofis tasarlandı. 

Hareket Temelli Bir Tasarım!


Toplamda 4.260 m² alana sahip iki kat birbirine, giriş ve resepsiyona yakınlık esas alınarak döşemede açılan boşluk sayesinde fonksiyonel ve modern bir merdiven ile bağlandı. Yaş ortalaması oldukça genç ve enerjisi yüksek BAT ekibi için hareket temelli çalışma sisteminin kurgulandı.

Departmanların birbirleri ile olan ilişkileri gözetilerek bir sirkülasyon haritası oluşturuldu. Çalışma birimleri, sosyal alanlar, toplantı mekanları bu haritada homojen ve herkesin kullanım ve ulaşımına kolay noktalarda hayat buldu.  Sosyal ve çalışma alanları birbirinin işlevini destekler nitelikte yaratıldı.

'Kahve dükkanlarında kahve ve müzik eşliğinde çalışma trendini ofislere taşıyarak çalışanlara aynı ortamı ofis içerisinde sunuyoruz.'



Projenin en hareketli noktaları ise her biri birbirinden farklı konseptte sahip kitchenetteler ve fonksiyonel, renkli yemekhane oldu. Yemekhane alanı tüm gün boyu kullanılabilecek şekilde, toplantı, dinlenme gibi birçok farklı işlevi içinde barındıran geniş ve ferah  bir alan yaratıldı. 

Açık ofislerde sıradanlaşan, tekdüze 6'lı çalışma istasyonu düzeni yerine şaşırtmalı bir yerleşim planı yapıldı,  çalışanların bir araya gelerek pop-up toplantılar, küçük kahve molalarına olanak sağlayan birbirinden farklı sosyal alanlar çalışma istasyonlarının arasına serpiştirildi. 

Farklı büyüklükteki ve konseptteki toplantı odaları günün her saati BAT'nin genç ve dinamik çalışanlarına hizmet edecek şekilde tasarlandı.

Günün ve firmanın ihtiyaçlarına yanıt veren, modern, sıcak, zamansız mimari kararlar ve bu kararları destekleyen malzeme seçimleri ile bir bütün meydana getirildi. Doğal ışık, yeşil doku, sentetik zemin, cam, mermer ve ahşabın bir araya gelişi ile doğaya entegre bir tasarım üç ay gibi kısa bir sürede yeni kullanıcıları ile buluştu. 




×